Niin se kamut nyt on. Mökillä ollaan oltu ja viime viikonlopun sualis olj neljä hiirtä. Minoon kuulemma peto vaekka en ees oo aenakkaan omasta mielestäni. Vuan ihan tosissaan kun nuo väettäät, vuan omapahan on häppeensä. Mie oon tosi ylypee siitä, jotta ossoon hyvin metästee. Tuo riäpäle se ee taija osata tai sitten se ei uskalla vaekka ossoiskii. Tiijäppä häntä. Ee se haettoo, jiäpipähän miulle enempi nuita paistiloita. Pahus soekoon kuitennii kun niitäkii pahan makusia pienempiä paestiloeta on sattuna kohalle, niitä päss... siis piästäesiä. Ne ee maestu hyvälle, yäk. Muutenhan niille on kiva sannoo tassupäevät ja leekkiä kunnes ne kokonaan uuvahtaat eevätkä ennee herree.

 

Tään viikonlopun mami oljkii sitten poekessa kottoo. Viikollakkii jossaen luuhas yhen yön. Se eelen kottiin tullessaan toe meelle semmosia herkkuraksuja semmosessa muovisessa isohkossa kissanpiän muotosessa paketissa, kissan maetoa purkillisen ja kalliit (kuulemma) purkit molemmille, niissä oli tosi maukas herkkuateria. Tuossa mamin poeessa ollessa viikonloppuna tiputettiin semmonen pussi muahan. Sieltä sitten tulj sisältä semmosia ihmeellisiä pieniä tikkuja, joita se mami aina kattilassa keittää, vettä ensin laettaa ja sitten pistää kiehuutummaan ne. Ohkasia tikkuja ne oli ja kun myö niitä vähän taeteltiin, ne raksahteli kivasti katki. Sitten leviteltiin niitä ympäri keettijjöö ja mami tykkäs hyvvee, hirmusen hyvvee kun tulj kottiin. No ee, ihan oekeesti se kyllä taes kaekkee muuta kun hyvvee olla. No, sitten se siivos jälet ja syötti meijjät niillä herkkuloella. Hyvveehän ne olivat, sua usseemminnii tuuvva.

 

Ja missä viipyy ne naudan poskilihat ja kanankaulat?! Minulla on huomenna nimipäevät ja jos niitä ee ala tuohon pöytään tulla niin ee kunnijankissa laala eekä kehree =)

 

Huomattiin tässä jotta ollaan tälleen kesällä aeka vähän plokiteltu. Johtuskoon tuo siiitä, jotta kun tähän aekaan vuuvvesta on kaekenlaesta kivvoo tässä muutakkii, tuolla ulukona nimittäen. On vaekka minkä näköstä kaeken karvasta paestia. On siivellistä, siivetöntä, karvasta, höyhenpukusta, iliman kumpookii olevia semmosia ihan tassunpiänpuolikkaan kokosia surisevia, on kaekkee. Vuan eeköhän tuota kerittäne kirjottelemaan aena sillontällön. Ja kun nuo paestit vähän kuvijoesta vähenööt niin sitten suahaan lissee aekoo tälle lokille.

 

Vuan ens viikonloppuna ilimeisestikkiin tuonne mökille mamin ja ukin kansa. Siellä sitten vuan ee kun paestit pöötään ja suu käämään! :)