Jeps. Tänään käytiin ekaa kertaa Uolevin kanssa valjastelemassa ulkona. Niin katseli ikkunasta ulos ja naukui, ihan selvästi halusi mennä ulos. Niinpä otin valjaat, laitoin ne kisulle ja lähdin käyttämään tuossa kerrostalon takapihalla, siinä rauhallisessa, jossa ei niin paljon ole liikennettä :)

 

Tosi hyvin meni kun ajattelee että oli tosissaan se ensimmäinen kerta. Ei yrittänyt räpistellä valjaista pois, käveli nätisti. Hyppelikin sinnetänne ja yritti jopa puuhun mennä. Sinne en antanut kiivetä, kun tuskin olisin saanut kisua sieltä alas :) Vähän pelotti vastaan kävelevät ihmiset siinä viereisellä tiellä, silloin piti mennä puskaan piiloon. Mutta muuten kyllä hyvin meni. Heti loppui naukuminen kun pääsi käymään pihalla. Nyt kunhan kisu pikkuhiljaa tottuu, voidaan sitten käydä tuossa vähän pidemmälläkin kävelemässä. Tuolla on kiva ja rauhallinen kävellä. Ihana olis myös päästä mökille, sinne luonnon helmaan ja omaan rauhaan. Mutta se jääköön ensi kevään asiaksi, nyt ei ehkä enää tänä syksynä kehtaa ja kun Uolevi on kuitenkin vielä sen verran pieni. Pitäähän se ensin tuntea ja rohkaistua kotikulmilla, ennen kuin lähtee vieraisiin paikkoihin. Ja muutenkin ajattelin että mökille kun mennään, on parempi että molemmat kisut on heti mukana, ettei Uolevi ehdi tottumaan yksinään mökille.

 

Löydettiin myös mahdollinen ulkoilukaveri. Tuossa vähän kauempana asuu eräs nainen, jolla myös kissa. Eilen kävelivät tuossa ikkunan alla, kisu oli valjaissa tietysti. Uolevi istui ikkunalaudalla ja kisut huomasivat toisensa, meillä oli ikkuna auki ja verkko siinä tietysti ettei Uolevi päässyt hyppäämään ulos. Siitä sitten vähän juteltiin näistä kisuista. Muutama sana vain vaihdettiin, mutta kuitenkin. Varmasti törmäillään taas uudelleenkin kissanulkoilutuksen merkeissä. Muistelen nähneeni hänet joskus ennenkin kerran, kun kävelytti kisuansa tuossa puistossa.

 

Uolevilla on varmaan aika yksinäistä täällä, toissa päivänäkin minulla oli kahdeksan tunnin päivä, eilen seitsemän ja tänään kuuden tunnin päivät. No, noin kuukauden kun vielä jaksaa, niin sitten saa luultavasti kaverin. Semmoinen raidallinen kisu, tummia raitoja, valkea maha ja tassut. Vielä ei olla ihan lukkoon lyöty, mutta eiköhän se siitä onnistu. Kisu saattaa käydä täällä jo kylässä, ihan vaan näytillä, kun kisujen omistaja sanoi että voisi tuoda näytille, näkisi sitten Uolevikin uuden kaverin ja saisi vähän jo etukäteen katsottua että mitä kumpikin toisistaan ajattelee. Jaakko-Kalevi sieltä on tulossa :)

 

Oli ihana valjastella kissan kanssa ensimmäistä kertaa. Tulen kyllä käymään ulkona niin paljon kun vaan ehdin Uolevin kanssa. Pitää vaan nyt tässä lähiaikoina saada ne rokotukset kuntoon, sitten on turvallisempaa käppäillä :)