Kohtahan se viikonloppu on ohi. Mami oli eilen mökillä ja tuli tänään kotiin, eli saatiin olla ihan kahestaan täällä! Se olevinaan meni sinne laittamaan meille kesämökkiä valmiiks jotta piästään sinne sitten ulkoilemaan (ja paistimetsälle!), mutta se tuli kotiin ja sano, ettei oo mittään siellä tehnä. Tyhmä mami! Oishan sen pitäny. Se sano, että kuulemma ukki myrkyttää hiiret sieltä ensin, ennen kun meijjät voi tuuvva. Mami on hiirten myrkytystä ja tappamista kovasti vastaan, niin ollaan myökin. Eikö ukki luota meijjän hiirestystaitoihin? Oishan myö suatu sisältä hiirulot kiinni ja ois syöty ne hyvällä ruokahalulla, nam nam :) Mutta kun ei niin ei.

 

Käytiin mamin ja mummin kanssa ulkona tänään. Uolevi oli mummin kanssa pihalla, kun ei sitä kiinnostanna tulla pidemmälle. Se vaan hyökkäili puihin ja jahtas lintuja. Myö käytiin mamin kanssa tuossa puistotiellä käveleksimässä. Minä jahtaelin puitten oksanpätkiä kun ne lenteli, sitten juoksin semmosta kirkon mäkkee ylös ja alas ja jahtasin käpyjä, mamilla oli kova työ pysytellä minun mukana, no juoskoon kerta ei irti piästännä meikäläistä.

 

Sitten siellä ulkona tuli semmonen koiruli taas vastaan. Semmonen pieni, joka ei ees osannu kunnolla haukkua, se vaan jotenkin haukkua yritti silleen kimittämällä. Yritti kovasti tulla tuttavuutta tekemään mutta enhän minä piästänä, pörhistelin vuan ja näytin sille piskille heti että kumpiko meistä on pomo. Kyllä se sen sitten tajus. Eikä sen palvelija sitä sitten päästäny. Mami sano sille sen koirulin palvelijalle, että tään kissan ois syytä tottua koiriin, kun kerta meillekkiin on semmonen tulossa. Minähän kun en totuttele tuommosiin rakkeihin!

 

No sitten piti jo tulla sisälle, ei oltu ees tuntia ulkona kun tuo Ulle ei ennee halunna, se halus pois. Ois se viihtyny, jos mummi ois leikkiny sen kanssa, mutta kun ei ruvennu leikittämään niin ei kai siellä viihy. Niinpä sitten oli minunnii tultava sisälle. Yritin kääntyä koko ajan takasin takapihalle ja vettee sinne mamin, mutta ei, se pakotti minut sissään. Tuossa onneks on ikkuna auki niin siitä suahaan haukata raitista ilimoo.

 

Minä oon männy nyt yhteensä kolome kertoo tuosta ikkunan hyttysverkosta läpi ja pihalle. Ukki laitto siihen rautaverkon. Vaikka kuinka yritän kiipeillä siinä, niin se ei vaan anna periks. No, enköhän minä jottain keksi.

 

Mukavoo alakavoo viikkoa teille kaikille kamuille!!