Kävin tänään tekemässä vuokrasopimuksen. Siinä tuli puhetta kissoista ja niiden ottamisesta. Sopimuksessa luki "Lemmikkien pito kielletty". No he tiesivät että olen ottamassa kaksi kissaa. Asunnon vuokraaja on onneksi tuttu, hän poisti tuon yllä olevan lauseen sopimuksesta. Mutta sanoi vielä, että jos tapetteja repiivät niin nehän on tietysti korvattava. Ja muut heidän vuokralaiset ei saa ilmeisesti pitää enää eläimiä, ei minkäänlaisia. Yhdessä heidän vuokra-asunnossa kissat oli repineet vessasta tapetit pois riehuessaan, kai siitä johtuu tuo lemmikkikielto. Mutta onneksi sain nyt ottaa kisut tuohon, muuten olisi pitänyt purkaa sopimus ja etsiä asunto jostain muualta. Mutta hyvä tuuri kävi. He tosiaan jo aiemmin tiesivät, että olen kissoja ottamassa kaksi kappaletta. Ja varmaan olivat siitä myös jutelleetkin, kun sen kiellon poistivat sopimuksesta. Se oli siellä vaan, kun heillä oli se sopimuspohja valmiina, täyttämistä ja allekirjoitusta vailla kenelle tahansa vuokraajalle. Mutta kyllä meinasi vähän säikähdys tulla, kun huomasin siellä tuommoisen. Eipä onneksi sen suurempaa ongelmaa tullut.

 

Eilen kävin jo tekemässä jonkinlaisia pieniä kissantarvikeostoksia, viimein! Ostin kaksi ruokakuppia, yhden vesikupin, kaksi leluhiirtä, yhden pehmeän pienen pallon, semmoisen reikäpallon jossa on kulkunen sisällä ja vielä semmoisen vähän superpallon näköisen pienen kovemman pallon. Nuissa nyt luultavasti on jo leluja tarpeeksi, lisää pitää ostaa kunhan kisut kotiutuvat. Raapimapuu on todellakin se ehdoton, kun kuitenkin mielellään kynsiään terottelevat, etteivät tapetteihin heti ensimmäisenä kävisi kiinni. Sanoinkin, että repiivät mieluummin vaikka sohvan ja sängyn, kun ne on minun omaisuutta eikä tarvitse korvata :) Mutta toivottavasti se raapimapuu pysyy ainoana kynsienterotuspaikkana, joka taitaa kuitenkin olla aika turha toivo. Eiköhän ne kynnet muuallakin käy ainakin kokeilemassa, mutta sen näkee sitten. Katsoin raapimapuutakin, oli 59 euroa puu jossa oli pesä jossa nukkua, tunneli ja muistaakseni kolme eri tasoa, ihan hyvän kokoinenkin oli ja mahtuisi minun yksiöönkin ihan hyvin. Luultavasti sen hommaan, mutta sitten vasta vähän lähempänä kisujen tuloa.

 

Vuokrasopimus alkaa ensimmäisenä päivänä elokuuta, sitten pääsen laittelemaan kämppää kuntoon ja kisuillekin kodiksi. Viides päivä viimeistään haetaan kisut kotiin :)