Olen tässä jo jonkin aikaa seuraillut raapimapuita kaupoissa ja netissä, mitä olisi kisuille saatavana. Netanttilasta löysin ihanan puun, semmoisen suuren, jossa oli muistaakseni mm. kissan riippumatto, jotkut hauskat tikkaat, tunneleita ja sen semmoista. Tuohan olisi kissan unelma! Ainoa vaan, ettei se taida millään sopia tuohon pienen pieneen yksiööni (30 neliötä), joten se kai jää haaveeksi. Tietysti jos saan sisustettua niin, että saisin sen mahtumaan jonnekin, voisin harkita uudelleen. Näin myös eräässä kaupassa puun, jossa oli muistaakseni kolme eri tasoa ja pesä, jossa kissa voi nukkua. Oli pehmeä ja ihana sekin puu. Sen saisin vielä mahtumaankin, olen sen ostamista harkinnut nyt vakavasti. Mutta jotenkin se on niin semmoinen pieni ja voi olla että kissan olo voi käydä siinä aika yksitoikkoiseksi ajan kanssa, tai mistä minä tiedän. Jos on muitakin virikkeitä, niin kyllähän sekin kävisi ja pitäähän sitä muuta ollakin kun se raapima / kiipeilypuu... Tuo Netanttilasta löytämäni puu olisi niin ihana. Kunhan joskus vuosien päästä muutan isompaan asuntoon, hankin kyllä semmoisen sitten. Kai raapimapuuhun, siihen pienempään, voisi kiinnitellä jotain leluhiiriä tai palloja, kulkusia tai jotain muuta. Ehkä se olisi sitten vieläkin mielenkiintoisempi kisuista. Luulenpa kyllä, että ainakin pentuina ne leikkivät melkein millä tahansa mikä vain tassun ulottuville sattuu :)

 

Eläinkaupasta olen ajatellut ostaa ainakin niitä leluhiiriä ja muita juttuja, mitä siellä onkaan. En enää muista, mitä kaikkea sieltä löytyykään, on sen verran aikaa kun olen viimeksi eläinkaupassa käynyt kissaa varten leluostoksilla, on tullut enemmän sitä undulaattipuolta katseltua. Mutta nyt on jo aika. Muistelen, että aika suuret valikoimat siellä kuitenkin on. Pitää sitten katsoa, mistä kisut enemmän kiinnostuvat ja miettiä sitten lisää, mutta onhan se hyvä jo ennakkoonkin ainakin jotain katsella :)

 

Onko muuten kellään kokemuksia kissanmintusta? Luin joltain kissasivulta, en kyllä muista että mistä, että sitä voi ostaa pusseissa ja siitä voi vähän hieroa esim. leluihin tai kiipeilypuihin, se houkuttelee kisua tulemaan siihen, missä tuota minttua on. Mooseksen aikaan meillä ei tuota ole ollut, mutta nyt näiden uusien poikien kanssa sitä voisi kokeilla, jos se on hyvä juttu.

 

Hiekka-asiaa olen myös tutkaillut ja miettinyt. Parastahan olisi semmoinen hiekka, jonka voisi vetää vessasta alas, semmoisestakin olen kuullut. Tuo olisi kerrostalossa helpompaa, ettei tarvitsisi aina lähteä viemään ulos niitä hiekkalaatikon sisältöjä. Vaikka ekassa kerroksessa kyllä asunkin... Mutta silti tuo olisi helpompaa. Luin meidän lähimmän eläinkaupan sivuilta, että se oli joku maissihiekka, tai vastaava. Mutta sekin pitäisi miettiä, mikä olisi paras hiekka estämään hajua, tai että onko niihin jotain muuta keinoa. Hiekka-astiaksi olen ajatellut ihan avonaista, en sitä katollista, olen kuullut ettei kaikki kissat mene siihen mielellään, ehkä tuo avonainen astia olisi helpompi. Ja myös se, pitäisikö molemmilla kissoilla olla omat laatikot vai kävisivätkö samassa, ehkä olisi kissoille kivempi jos olisi omissa molemmat.

 

Mökkeilyäkin tulee kesäisin harrastettua jonkin verran, tosin nyt viime ja tänä kesänä en ole hirveästi käynyt, mutta kyllä aina sillointällöin tulee käväistyä. Ja varsinkin jos siellä vierähtää vuorokausi tai pidempäänkin, kisut pitäisi ottaa mukaan ellei hoitajaa löydy, joka kävisi kotona katsomassa että kaikki on ok. Sinnekin pitäisi jotain virikettä suunnitella. Uskoisin että kissoistakin olisi kiva välillä päästä luontoon, sinne maalle rauhassa tutkailemaan ympäristöä ja vähän erilaista maisemaa kun se kaupunkilaispaikka. Eli olisi jotain mietittävä. Tietysti valjaissa taluttelen metsässä ja hiekkatiellä, mutta ehkä ulkohäkkikin voisi olla yksi idea, että kissat saisivat enemmänkin ulkona olla. Jotenkin tuntuu kamalalle pistää kissa häkkiin, joka haluaisi metsästää, pyydystää hiiriä ja olla vapaana luonnossa... Mutta kyllähän kissa tottuu, kun pennusta asti opettaa, olen niin paljon kuullut tapauksia joissa on ihan hyvin mennyt kissalla, joka ei pääse vapaasti luontoon liikuskelemaan ja niitä on varmasti paljon. Jos minä ulkohäkin hommaan, teen siitä mahdollisimman suuren, että pojilla olisi mahdollisimman paljon liikkumatilaa. Häkkiinkin pitäisi laittaa jotain leluja, kiipeilymahdollisuuksia ja sen semmoista. Itseni tuntien olisin kuitenkin häkin vieressä vahtimassa, ettei kisut hyppää yli, etteivät pääse vain mistään väliköstä karkuun ja olisin huolissani mitenkä ne pärjäävät. Siksipä pitäisikin tehdä ulkoilutilat kunnolla ja huolellisesti, ettei karkureissuja pääsisi tapahtumaan. Jos jollakin on hyviä ulkohäkkivinkkejä, voi pistää kommentteihin :)

 

Voi kun tekee mieli jo lähteä kiertelemään kaupungille kissojen ostoksia, ehkä jo tällä viikolla... Olisi vielä muitakin muuttoa varten hoidettavia juttuja, pitäisi ostaa itsellekin tarvittavia juttuja kämppään ja huonekaluja, on vielä paljon asioita joita on järjesteltävä. Mutta kyllähän tässä vielä ehtii. On vaan kamala hinku päästä tutkimaan kissatarvikkeita ja tekemään ostoksia. Mutta jos nyt vielä muutaman päivän yrittäisin kestää, ja menisin sitten...