Soitin eläinlääkärille tänään. Ei mitään selvyyttä tullut ongelmasta, mutta määräsi jotain geeliä, jossa on vitamiineja ja sillä voi myöskin korvata ruuan, jos kisu ei syö, jos näin on. No Oiva kyllä tänä aamuna söi, mutta hyvin vähän. Joi vettä onneksi kuitenkin. Kävin sitten sitä geeliä apteekista ja annoin kisulle. Laitoin suunpieliin, että sai nuolla sen pois ja nuolikin onneksi, eli sai vitamiininsa. Tuossa pakkauksessa neuvottiin antamaan joko suunpieliin, huulille, tassuihin että eläin voi nuolla sen siitä, tai sekoittamaan ruokaan. Onneksi Oiva nuoli sen ja pesi itseään kyllä vielä tuon jälkeen.

 

No silti huolestuttaa. Mitä siitä geelistä on muka apua? Eihän siinä ole mitään varsinaisia lääkejuttuja, se on vaan vitamiinijuttu ja ruuan korvike jos eläin ei syö. Ja vaikka söisikin, mutta jos syö vähän niin kuin nyt tämä Oiva-kisu, sitä voi siltikin antaa vähäsen. Elukkatohtori sanoi että jos ei ala piristyä ensi viikolla niin pitää tulla näytille. Toivottavasti piristyy. En vaan todellakaan haluais että tässä olis jotain vakavaa... Ja pelottaa jos tässä on lopetus tai jotain tuommoista edessä, tai jos löydän kissan kuolleena joku päivä kotoa kun tulen koulusta :( Mutta mietin sitäkin, että jos saisin kisun pidettyä hengissä näillä vitamiinigeeleillä syyskuun alkuun asti, niin saisi samalla tutkituttaa kun käydään rokotukset hakemassa. Vaikka eipä tässä mikään hengenhätä kuitenkaan ole. Kyllähän tosiaan Oiva syö, mutta vähän, juo vettäkin aina sillointällöin. Kiipeää aika harvoin mutta kuitenkin raapimapuuhun ja nukkuu siellä. Ja sekin ihmetyttää, että miten Uolevi on lopettanut kaverinsa härnäämisen ja leikkiin pyytämisen. Tajuaakohan sekin jotain tästä jutusta?

 

Tuntuu jotenkin omituiselta, kun eläinlääkäri ei ottanut nyt näytille. Hän on kyllä kokenut lääkäri. Varmasti yksi Joensuun parhaimmista, Jari Aho. Olen aina ennenkin elukoitani käyttänyt hänen luona tai soittanut jos apua olen tarvinnut, hän on semmoinen lääkäri jonka sanaan luotan kyllä heti. Mutta nyt vaan tuntuu jotenkin kummalta. Onneksi Oiva kuitenkin herää, kun herätän, nousee istumaan ja huomaa selvästi jos jotain on tekeillä. Eilen kun söin sohvalla ja Oiva oli siinä, kiipesi haistamaan että mitäs täällä on... Mutta silti on jotenkin niin vaisu, ja ei kai kissanpentu noin paljon nuku? Suurimman osan päivästä.

 

Ja niin... Mitä luulette, voiko tuo väsymys johtua noista lääkkeistä? Oivalle on laitettu joka päivä kaksi tippaa silmiin, yksi aamulla ja toinen illalla ja tuo on antibioottikuuri. Lisäksi kisu on saanut kirppukarkottajan (tiedättehän niitä mitkä laitetaan kissalle niskaan?) ja sen matolääkkeen. On aika paljon ollut yhdelle pienelle kisulle yhden vajaan viikon aikana. Uolevi on saanut myös kirppukarkottajan ja matolääkkeen, mutta antibiootteja ei olla annettu kun ei ole tarvinnut. Ja Oivahan on isompikin kooltaan vähäsen, kuin Oiva. Ja kai se on ihan yksilöllistäkin... En sitten tiedä voisiko olla lääkkeet syynä. Mutta ei uskoisi, että ne tipat on syyllisiä tuohon, kun silmiinhän ne laitetaan. Imeytyykö ne kuitenkin jotenkin verenkiertoon?

 

No syyskuun alussa on kuitenkin rokotus Aholla ja siinä sitten viimeistään tutkitaan kisu perinpohjaisesti jos ei ole toennut.