Eilen tuli ihan kamala into tehdä käsitöitä, oli aivan pakko saada jotain aikaan. No, tuli sitten mieleen, että miksikäs en tekisi kisuille leluja langasta. Suunnittelin tekeväni "lankapalloja", joissa on sisällä kulkunen, niitä voisi sitten kiinnittää johonkin roikkumaan kotona, ja kissa saisi sitten niillä leikkiä ja niissä helisisi sisällä kivasti joku juttu, niin kuin nyt tuo kulkunen. Ajattelin laittaa ne roikkumaan vaikka raapimapuuhun, jonka muuten löysin Lidlin lehdestä, maanantaina on tarjous... Mutta tuosta raapimapuujutusta vielä myöhemmin tässä kirjoituksessa. Mutta niihin lankapalloihin takaisin. Hommahan kaatui siihen, ettei ollut niitä kulkusia. Muistin, että minulla on jossain jostakin työstä yli jääneitä kulkusia, joita olin ostanut joskus jostakin... Etsin ja katselin, pengoin kaapit ja kaikki mutta en löytänyt, ei näkynyt jälkeäkään niistä kulkusista. Eli jäi sitten tekemättä pallot ja lelut. Tänään korjasin kulkusasian ja kävin kaupungilla käydessäni samalla ostamassa niitä. Nyt pitää katsoa, jos saisi vielä tänään ajoiksi tehdä jotain noista ja langasta. Lankaa minulla kyllä riittää, sitä on vaikka toisille jakaa :) On kertynyt käsitöitä tehdessä, virkkaillessa ja neuloessa tosi paljon. Sitten kun se innostus lopahti, tai jäi vaan tuossa kevättalvella enkä ole saanut ajoiksi mitään töitä, lankaa on jäänyt kamalat määrät ja mikäs sen mukavempaa kun tehdä niistä leluja pojille. Pitää nyt katsoa kuinka tässä ehtii. Nuokin on tehtävä huolellisesti, ettei kissa saa purettua palloa ja sotkeudu siihen lankaan. Tarkkuuttakin vaatii siis...

 

Niin siitä raapimapuusta. Tosiaan Lidlissä on maanantaina joku tarjous, jossa oli kahdenlaisia raapimapuita. Sieltä voisin ostaa, hintaa on noin 20 euroa. Lisäksi lehdessä oli semmoinen tunneli, jonka halkaisia on 27 cm ja noin puolitoista metriä pituutta tunnelilta löytyy. Luki vielä, että "Hauskasti rapiseva" tai jotain tuonne päin. Eli siis ei kun vain ostoksille heti maanantaina ja hakemaan raapimapuu ja varmaankin se tunnelikin. Tuossa raapimapuussa oli muistaakseni jotain juttuja jo roikkumassa, että ehkä ne lankapallot laitetaan sitten johonkin muualle. Ja sitä kissanminttuakin olisi ihan hyvä käydä ostamassa vielä ennen kun kissat kotiutuvat.

 

Katsoin täältä

 

http://www.luppakorva.fi

 

eläintarvikeliikkeestä, siellä oli semmoista geeliä, josta kissat / muut eläimet ei pidä, mutta ei ole ihmiselle epämiellyttävää. Pitäisiköhän tuota sivellä seinät täyteen, ettei kisut revi tapetteja irti :D Ehkä tuon geelin jätän myöhemmäksi ja katson että miten nuo kisut ensin tottuvat ja sopeutuvat, ja mitenkä hyvin oppivat mihin saa mennä ja minne ei. Oikeastaan ruokapöytä ja muut ruuanlaittotilat on kiellettyjä, muualla saavat oikeastaan olla. Sängyllä, sohvalla ja muuten asunnossa aika vapaasti. Kunhan eivät sähköjohtojen sekaan mene tai muihin semmoisiin paikkoihin, joissa voivat satuttaa itsensä.

 

Mutta juu, nyt keräämään inspiraatiota lelujen tekoon :) Mökillekin mieli tekisi, on niin kuuma täällä että ihan tuntuu että tukehtuu :/ Mutta eipä tänään taida tulla lähdettyä, on siis vaan tyydyttävä kylmään suihkuun ja koitettava kestää.