Kaltsu on ihan laps vielä, käyttäytyy niin kun pien kakara, no sehän se kyllä onnii.

 

Mami oli koko viikonlopun jossain lomalla kylpylässä, vettä, hui! Siellä se vaan lomaili ja laiskotteli ja kuleskeli eikä ollu kotona meijjän kanssa tiällä. Se selitti ennen lähtöä, että äiti ois halunnut teijjät mukaan, mutta kun ukki ei halunnu... Just joo. No, ei myö minnekkään veteen halutakkaan, tai mie en ainakaan. No sitten se tuli eilen kotiin. Kalevi vaan mököttää, eikä oo kehränny sille sen jälkeen. Se on niin suuttunu niin suuttunu poika että. Minä oon kehrimystäny paljonnii ja puskenu ja ollu niin kiltti ja sulonen kolli. Kaltsu vaan tekköö tuhoja. Tännäännii se veti kaapista muovipussit alas ja repi raksupussia. Meillä alkaakin kohta olla raksut loppu, sais mami mennä sinne kauppaan ja hakea niitä lissee.

 

Huomenna myö saahaan suikalelihaa pitkästä aikaa. Mami ei tuonu ees reissultaan herkkuja meille, huomenna saa tuoda kerta jätti viikonloppuna tuomatta. Alkaakin jo olla ikävä sitä herkkua, on se hyvää. Toisin kun nuo ihmisten tai siis orjien herkkupalat. Eilen myö keksittiin semmonen leikki, että otetaan appelsiini pöydältä lattialle ja aletaan kynsimmään sitä. Sillä ois aika hankala jalakapalloa pelata, on aika iso ja painava. Mutta tuommoset epämääräset myrkyt myö tuhotaan.

 

Ulkonakin käytiin yks päivä. Ei ollu yhtään mukavoo kun lunta oli kamalasti. Ei piästy etes takapihalle, ois jouvvuttu varmaan uimaan hangessa. Sisälle mouruttiin koko ajan, kun ei haluttu etupihalla olla, kun autohirviöt kulkee tiellä, ja niitä onkin paljosti siellä. Onneks ne sullaa hyvää vauhtia pois nuo lumet, niin piästään puihin kiipeilemmään ja muutennii ulos leikkimään. Kohta on kesä ja suahaan männä mökille leikkimään ja ulkoilemaan oikein kunnolla luonnon rauhaan.

 

Tästä minä halluunnii seuraavaks kirjottaa. Se on kesässä kohokohta, kun päästään hiiruloistelemaan. Vaikka tarhassa ollaankin niin siitä kuulemma tulee tosi iso, mami sano. Jospas sinne jokunen paisti eksyisi, niin piästäs metästämmään ihan kunnolla. Ois se kyllä ihana saaha elävä paisti, jonka sais syyvvä, semmosesta tämmönen raavas ja iso kunnon kolli ois tosi ylypeä. Ne on varmasti meheviä ja hyviä, minä voin kuvitella jo semmosen hiirulon tai linnun hampaissani. Semmmosen kun sais ite ottaa kiinni, oikeen vaania ja iskeä kyntensä siihen ja sitten piäsis sitä nujuttamaan ja syömään, kunnon raakaa hiiren lihaa. Kyllä kuulostaa niin hyvälle, jotta ihan tässähän vesi kielelle tulloo. Siinä jiä suikalelihatkin toiseks. Saa nuo orjat tehäkkiin sen aitauksen ja pian, että piästään metälle. Ukki sano, että hiirulot ei tule lähellekkään meijjän tarhaa, kun tietää että myö ollaan siellä. Mutta sehän nähhään! Aivan varmasti sieltä hiiruloita tulloo, nää kollit saapi monta saalista tänä kesänä, ihan varmasti. Mami tuossa sanoo, että elä Uolevi oo niin varma, mutta kyllä minä oon. Ihan varmasti suahaan hiiriä ja lintuja. Tuletta näkemään.

 

Minulla on reilun kuukauven piästä synttärittii. Mami sano, että se keksii jonkun yllätyksen minulle. Sua nähä, mittee se on. Mitäs kamut veikkaatte, voisko se olla joku iso herkku tai lelu tai mikä?

 

Mukavoo alakanutta viikkoa kaikille kolleille ja neideille!